Jouluterveiset FinSolar-tiimiltä!

image_pdfimage_print

Hankkeemme on startannut marraskuisen avausseminaarin jälkeen vauhdilla. Työryhmät ovat pitäneet ensimmäiset kokouksensa ja uusia investointeja on laitettu alulle. Hankkeen tavoitteen mukaisesti, olemme pyrkineet tukemaan osallistujiamme ja aurinkoenergia-alaa käytännönläheisellä ja ratkaisukeskeisellä otteella.

Työskentelymuotona hankkeessa on neljä työryhmää, jotka keskittyvät eri asiakassegmenttien ympärille: 1. Kaupalliset kiinteistöt 2. Kunnat 3. Taloyhtiöt ja 4. Kansainvälinen liiketoiminta. Työryhmissä ratkotaan osallistujien omia casejä sekä kerätään tietoa ja vinkkejä koko toimialan käyttöön. Työryhmätyöskentely on sujunut tekemisen meiningillä ja kiitettävällä yhteishengellä. Markkinoiden kasvattaminen on kaikkien yhteisessä fokuksessa. Työryhmät kokoontuvat seuraavan kerran tammikuun lopussa: ohjausryhmän kokous 20.1., kansainvälisen liiketoiminnan työryhmä 27.1., taloyhtiö sekä kaupallisten kiinteistöjen ryhmä 29.1. ja kuntatyöryhmä 5.2.

Jokaisella työryhmällä on omat haasteensa joita osallistujat pyrkivät ratkomaan. Syksyn kokoukset ovat keskittyneet näiden ongelmien kartoittamiseen ja ratkaisusuunnitelmien luomiseen. Erityisesti hankintamalleihin ja rahoitukseen liittyvät kysymykset ovat nousseet keskeisiksi: Millä ehdoilla järjestelmä olisi kannattavinta hankkia ja mitä vaihtoehtoja on rahoittaa investointeja?

Tässä muutamia esimerkkejä hankkeessa meneillään olevista selvityksistä:

–          Kunnallisen hankintamallin kuvaus: mitä eri vaiheita ja vaihtoehtoja on?

–          Taloyhtiön hankintamalli: miten hankinta olisi järkevintä hoitaa? Millä tavalla omistajuus hoidetaan taloyhtiön sisäisesti?

–          Kannattavuuslaskelmat: miten investoinnin kannattavuutta voi laskea? Mitä muuttujia laskelmiin sisältyy?

–          Rahoituskanavat: miltä tahoilta ja millä ehdoilla voi saada rahoitusta?

–          Yhteistyömallit: ketkä ovat parhaat kumppanit kansainvälistymiseen? Millainen on tehtävänjako?

–          Vastuuasiat: miten vakuutusyhtiöt suhtautuvat aurinkopaneeleihin? Tuotantotakuut? Alkuperätakuut ulkomaankaupassa?

Tuleva vuosi pitää FinSolarin väelle sisällään tiukkaa työntekoa ongelmakohtien selvittämisessä ja käytännön investointien eteenpäin viemisessä. Me uskomme, että aurinkoenergia on tärkeä osa tulevaisuuden energiajärjestelyjä ja haluamme siksi olla tukemassa Suomen kilpailukykyä teknologiainnovaatioiden kotina.

Haluamme kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme kuluneesta syksystä ja toivoa menestystä uudelle vuodelle.

Lämpöistä Joulua ja energistä Uutta Vuotta!

Toivottaa FinSolarin koordinointiryhmä:

Raimo, Karoliina, Mikko, Jouni, Heli ja Lotta

ps. Raimo Lovio oli keskustelemassa YLE:n aamutelevisiossa 17.12.2014 FinSolar-hankkeesta ja aurinkoenergian tulevaisuuden näkymistä Suomessa,  katso haastattelu Yle Areenasta (kesto 9 min)