Aurinkoenergia tuo lisäarvoa liiketoimintaan

image_pdfimage_print

22042015FinSolar järjesti 22.4.2015 työpajan, jossa selvitettiin aurinkoenergian hyötyjä taloudellisten mittareiden lisäksi. Aurinkoenergia voi tuoda brändiarvoa, viestiä omistajansa vastuullisuudesta sekä esimerkiksi tuottaa henkilöstöetuja sähköauton latauspisteiden muodossa.

 

FinSolar -tutkija Heli Nissilä kertoi esimerkkejä kansainvälisistä menestyjistä, jotka ovat integroineet aurinkoenergian osaksi liiketoimintaansa.

Suomalaisista toimijoista SOK on ottanut aurinkoenergian agendalleen ja suunnittelee nyt monikanavaista lähestymistapaa. SOK:n toiminnan laajuuden vuoksi aurinkoenergia sopii moneen kohtaan osuuskunnan liiketoimintaa: kuluttajatuotteisiin, kiinteistönhuoltoon, energiantuotantoon ja osaksi vastuullisuusstrategiaa. Tässä Lea Rankisen esitys:

Tuusulan Rykmentinpuiston alueen Tuomo Sipilä visioi aurinkoenergian käyttöä osana innovatiivista asuinaluetta.

Aalto yliopistokiinteistöjen Tiina Sekki ja Satu Kankaala esittelivät Otaniemi energiaomavaraiseksi 2030 -hanketta ja mahdollisuuksia aurinkoinvestointeihin sen puitteissa.

Työpajan tarkoituksena oli laajentaa keskustelua aurinkoenergiasta taloudellisten argumenttien ulkopuolelle. Taloudellinen kannattavuus on mahdollistaja teknologian leviämiselle, mutta aurinkoenergiasta on myös muuta hyötyä. Sitä kannattaakin hyödyntää liiketoiminnan strategisilla osa-alueilla laajasti. Katso tästä linkistä perusteita aurinkoenergian hyödyntämiseen.

 

Lisätietoja:

lotta.liuksiala@aalto.fi